«Λέσχη Φίλων Γιώργου Παπανδρέου»


Είμαστε η ομάδα των ενεργών πολιτών που στηρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου.
Και τον στηρίζουμε όχι αιρετικά, αλλά επειδή πιστεύουμε τις θέσεις του και τις ιδέες του για μια σύγχρονη, δίκαιη, προοδευτική και αληθινά σοσιαλιστική κοινωνία.


Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να εγγυηθεί ένα αληθινά σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Ένα κίνημα που θα πρεσβεύει την διαφάνεια, τις αξίες και το ήθος της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Δεν μας ενδιαφέρει η στείρα αντιπαράθεση, ο καταγγελτικός λόγος, η παρελθοντολογία, ο λαϊκισμός και το κυνήγι μαγισσών.Δεν διεκδικούμε μερίδιο στην εξουσία αλλά αναζητάμε πραγματική ελπίδα για το αύριο.

Η «Λέσχη Φίλων Γεωργίου Παπανδρέου» καλωσορίζει όλους όσους εκφράζει.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Η Οργανωτική Επιτροπή

Aθήνα 24 Σεπτεμβρίου 2007
forum.gap@gmail.com

Εθνική Συνδιάσκεψη. Η Δευτερολογία του Γ. Α. Παπανδρέου

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007

Kαι τώρα Σύντροφοι Δουλειά!!
Συντρόφισσες και σύντροφοι Καλησπέρα.


Η Βάση του ΠΑΣΟΚ, οι απλοί ψηφοφόροι, οι πολίτες μίλησαν και μίλησαν με τον καλύτερο τρόπο.


Με την μαζική τους συμμετοχή και την καθαρή εντολή τους, έδωσαν το στίγμα για ένα νέο ξεκίνημα.


Ένα ξεκίνημα ανατροπών, ένα ξεκίνημα ρήξεων με το κακό παρελθόν, ένα ξεκίνημα για την νικηφόρα πορεία του Λαικού κινήματος.


Συντρόφισσες και σύντροφοι!


Οι διαδικασίες που ο πρόεδρος του κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου μας έμαθαν πολλά.


Μας έμαθαν πως δεν πρέπει να να επιστρέψουμε με κανένα τρόπο στο πρόσφατο παρελθόν, όπως μας έμαθαν ότι το μέλλον είναι ολόλαμπρο και είναι επιτέλους δικό μας!


Τώρα ήρθε η ώρα να ψάξουμε σε βάθος τα αίτια της ήττας, να οργανώσουμε τις δομές του κινήματος σε εντελώς νέες βάσεις, να γίνουν οι απαραίτητες τομές, να υλοποιηθεί επιτέλους η ένοια της Δίκαιης Κοινωνίας, να τοποθετηθούν στις κατάλληλες θέσεις οι πραγματικά άξιοι συνεργάτες, να ανοίξουμε το κίνημα στον λαό του, να μιλήσουμε με την αληθινή και όχι την ξύλινη γλώσσα στους πολίτες, να αντιπαρατεθούμε με ουσία στην λαίλαπα της δεξιάς πολιτικής που μας απομυζεί καθημερινά, να πείσουμε και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη ότι ο λόγος και οι προθέσεις του ΠΑΣΟΚ ξεκινούν από τον λαό και καταλήγουν και πάλι στον Λαό!


Ο Πρόεδρος του κινήματος, Ο Γιώργος Παπανδρέου, οφείλει να εργασθεί σκληρά για το κίνημα και να το παραδώσει στην κοινωνία Δυνατό και Καθαρό, απαλλαγμένο από κάθε μομφή του παρελθόντος, όπως οφείλει και να ακούσει την βάση του κινήματος, να του δώσει την απαραίτητη ώθηση και την δυνατότητα να συμμετέχει, να συναποφασίζει και να αυτοπροσδιορίζεται σε μια κοινωνία που αναπτύσεται με ταχύτατους ρυθμούς.


Οφείλει να διορθώσει άμεσα τα κακώς κείμενα στον κομματικό μηχανισμό, να πάψει επιτέλους το «σύστημα» να επικρατεί των πολιτικών απόψεων!Αυτό σύντροφοι δεν είναι εύκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον άνθρωπο που μας ενέπνευσε, τον Γιώργο Παπανδρέου, να κάνει τον λόγο πράξη και να φέρει και πάλι το χαμόγελο στα χείλη του κάθε πολίτη.


Ο Πραγματικός αγώνας τώρα ξεκινά σύντροφοι και θα είμαστε όλοι εδώ!


Και τώρα Σύντροφοι Δουλειά!!!


Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς.


Νίκος Π. Περάκης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη νίκη του κ.Παπανδρέου!Πάντα τέτοια.Ο Θεός να τον έχει καλά.Εγώ ψηφίζω Νέα Δημοκρατία,ξέρεις εσύ,τους νικητές των προηγούμενων και των επόμενων εκλογών.Τώρα σ’αφήνω γιατί πρέπει να βγάλω βόλτα την Porsche.Μου αρέσει να περνάω μπροστά από μεροκαματιάρηδες και απένταρους λιγούρηδες και να βλέπω να τους τρέχουν τα σάλια με την καλή ζωή που κάνω.Καλή μιζέρια μάγκα!

Νικος Περακης είπε...

Ναι, ξέρω φίλε..
Αυτούς που σου χάρισαν την Πόρσε, επειδή εκμεταλεύονται καθημερινά αυτούς τους μεροκαματιάρηδες που εσύ βρωμίζεις με την σκόνη της ανυπαρξίας σου..
Γιατί μάγκα μου, εσύ είσαι ανύπαρκτος, όπως και ανώνυμος..
Να χαίρεσαι την καλή ζωή που κάνεις, αλλά ρίξε και κανένα χαμόγελο βρε..
Ομορφαίνει την ζωή και σίγουρα η δική σου ζωή το χρειάζεται..

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qkx2No-9taY
Συμφιλιωτική ΕΝΙΑΙΑ ΛΙΣΤΑ εκλογών Reconciliating Unified election List

Ανώνυμος είπε...

Benizelo Zoniana
Νοέμβριος 2007 - Το σκάνδαλο της «αξιοποίησης» του σπηλαίου Ζωνιανών.
Ζωνιανά, η άλλη διάσταση
Το 1995 ειδικοί επιστήμονες της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, αποστέλλονται να προβούν σε αυτοψία του σπηλαίου Σφεντόνης Ζωνιανών, με σκοπό να συντάξουν μελέτη για την αξιοποίησή του. Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, αφού πραγματοποίησαν τοπογραφικά σχέδια κάτοψης και διατομών, γεωλογικές μελέτες, χάραξη τουριστικών διαδρομών, και ότι άλλο χρειαζόταν από σπηλαιολογικής απόψεως, κατάρτισαν πολυσέλιδη βιβλιοδετημένη μελέτη (1501/6-9-1995), που υποβλήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την τελική έγκριση. Εκεί η μελέτη απορρίφθηκε ως μη πληρούσα τις προϋποθέσεις... Το γεγονός σχολιάστηκε καυστικότατα. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να εξεταστεί παρόμοια μελέτη από το ΚΑΣ, μια και δεν εκλήθησαν οι σπηλαιολόγοι να αναπτύξουν τη γνώμη τους, τη στιγμή μάλιστα που κανένα μέλος εκείνου του Συμβουλίου δεν είχε τα ανάλογα προσόντα ή εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο. Αναπτύχθηκε έτσι μια καχυποψία που κατέληξε σε εκτεταμένη αδιαφορία, όσον αφορά παρόμοιους χειρισμούς εκ μέρους των ανωτέρων κλιμακίων του ΥΠ.ΠΟ., σαν μια ακόμα, νομικά τουλάχιστον, άστοχη ενέργεια του ΥΠ.ΠΟ. (σχετ. βλ. και Απρίλιος - 2007).
Παραδόξως όμως, η ίδια μελέτη, λίγες βδομάδες αργότερα (1764/ 17-10-1995), με διαφορετικό εξώφυλλο (ενός ιδιωτικού γραφείου τεχνικών μελετών), ξαναμπήκε στο ΚΑΣ και αυτή τη φορά εγκρίθηκε ομόφωνα... Σημειώνεται ότι η «νέα» μελέτη δεν εισάχθηκε στο εν λόγω Συμβούλιο υπηρεσιακά, προφανώς για να μην αντιληφθεί κανείς τίποτα. Όμως, «έσπασε ο διάολος το πόδι του», το γεγονός μαθεύτηκε, καταγγέλθηκε αρμοδίως, αλλά μόνο μετά διετία διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση με την ΥΠΠΟ/ΔΙΟΙΚ/Α5/ ΠΜΥ/Ε 14ΠΜΥ/Ε 140/ 27-2-1997 υπουργική (δυστυχώς μόνο για τα μάτια του κόσμου) απόφαση.
Την ανάκριση ανέλαβε ο Διευθυντής του ΥΠΠΟ κ. Α. Κεραμύδας. Πλήθος επιστημόνων κλήθηκαν να καταθέσουν, οι οποίοι επειδή τόλμησαν να πουν την αλήθεια, λοιδορήθηκαν στο έπακρο από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου. Τελικά το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. ήταν καταπέλτης για όσους μεθόδευσαν την απάτη, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση, όπως και εκείνη του σπηλαίου Αλιστράτης, κουκουλώθηκε δεόντως: «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Όχι μόνο αυτό, αλλά οι «αρμόδιοι» πήραν και προαγωγή!
Αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας, σε αμφότερες τις ανωτέρω υποθέσεις διατελεί η κ. Βιβή Βασιλοπούλου. Μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ. («εξ οφίτσιο» - βάσει αξιώματος - θέση), από κοντά και πάλι ο τ. Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων κ. Γιάννης Τζεδάκις, ο οποίος δεν προσήλθε ούτε καν να καταθέσει στην Ε.Δ.Ε., αδιαφορώντας για κάθε νόμιμη διαδικασία. Εν συνεχεία η κ. Βασιλοπούλου προάγεται σε προϊσταμένη της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας, ενώ λίγο αργότερα σε Διευθύντρια της Εφορείας Ανατολικής Αττικής. Εκεί, ως γνωστό, στο κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα, υπό εντονότατη διεθνή κατακραυγή, συντελέστηκε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία των ελληνικών αρχαιοτήτων. Το κωπηλατοδρόμιο κατασκευάστηκε δήθεν για τις «ανάγκες» των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε, μεταξύ άλλων, η σημαντικότατη εναλλακτική πρόταση της Τ.Α. Ιωαννίνων να διοργανωθούν οι αγώνες στην τέλεια από κάθε άποψη, και πανέμορφη λίμνη της Ηπείρου, αλλά εκεί τα αντίστοιχα έξοδα δεν θα ανέρχονταν ούτε στο 1/100000... Στο σημείο αυτό αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις (Ζωνιανών, Αλιστράτης, Μαραθώνα) «συμπτωματικά» Υπουργός Πολιτισμού ήταν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μετά την ανάληψη της πολιτικής εξουσίας από τη Ν. Δημοκρατία, η κ. Βασιλοπούλου πήρε ακόμα μία προαγωγή. Κατέλαβε το ανώτατο για αρχαιολόγο αξίωμα, εκείνο του Γενικού Διευθυντή Αρχαιοτήτων. Δεν είναι σκοπός του παρόντος η εξέταση του υπαρκτού ή ανύπαρκτου αρχαιολογικού της έργου. Τα αμείλικτα όμως ερωτήματα, που προβάλλονται προς κάθε κατεύθυνση, είναι:
Τίνος έργου επιβράβευση αποτελεί η ανάρρηση σε επιτελικές θέσεις, τέτοιων δημόσιων λειτουργών; Πώς είναι δυνατόν τα αντίστοιχα υπηρεσιακά συμβούλια να μην πρόσεξαν καμμία ανομία; Μήπως πάλι οι σχετικοί υπηρεσιακοί φάκελοι, ουδέποτε έφτασαν ενώπιον των μελών τους και καταχωνιάστηκαν μακρυά από την «κοινή θέα»; Υπήρξαν ευκαιρίες που πολιτικοί παράγοντες όλων των κομμάτων ενημερώθηκαν για την αντίστοιχη κατάσταση. Γιατί άφησαν τα πράγματα να φτάσουν μέχρι εδώ; Aραγε υπάρχουν στοιχεία από τα οποία κάποιοι φοβούνται μήπως αποκαλυφθούν και άλλα σκάνδαλα; Υπάρχει το ενδεχόμενο να προτιμώνται για τις ανώτατες κρατικές θέσεις «λειτουργοί» που δεν λένε ποτέ όχι, να είναι δηλαδή αυτό το υπέρτατο προσόν τους;
Δίπλα στις τόσες και απανωτές παρανομίες στα Ζωνιανά, άλλη μια κραυγαλέα υπόθεση. Αυτή τη φορά όχι από κάποιους μικρής μόρφωσης κατοίκους του Ψηλορείτη, αλλά το χειρότερο από ύψιστους ταγούς για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για πολλοστή φορά επισημαίνεται ότι το ανυπέρβλητο και πρωτοποριακό έργο της επιστημονικής αξιοποίησης του σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής, από την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος, στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο μόνο 23 εκ. δραχμές. Από το ποσό αυτό, προφανώς ούτε «μίζες» περίσσεψαν να μοιραστούν, αλλά ούτε και σκορπίστηκαν για άχρηστους σκοπούς, όπως π.χ. με την κατασκευή ενός δήθεν «τουριστικού μονοπατιού» στο βουνό Κάλαυρος (το 2006) ή ενός «διαμορφωμένου χώρου στάθμευσης» του Δήμου Τρίγλιας Χαλκιδικής, ύψους 180.000 και 900.000 ευρώ αντίστοιχα, πάντα υπό την «υψηλή» έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού... Περιττό επίσης να αναφερθεί το γιατί και το πόσο δοκιμάζεται η παραπέρα προβολή της υπέρτατης επιστημονικής αξίας του σπηλαίου Πετραλώνων, όχι μόνο από την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης, αλλά και τον απηνή πόλεμο εκ μέρους των «κρατικών» εμπλεκόμενων παραγόντων, εναντίον της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος.
http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/07%20b/071101/Zoniana.htm

πασοκαρα πολυγυρος είπε...

εισαι φοβεροσ αλλα καλοσ πρεπει να καταλαβεις οτι πρεπει να ασκησεις` αντιπολιτευση δριμυτατη και θυμησου τισ καλε ημερες και κανε το βημα που χρειαζεται το εχεισ στο χερι αν θες ομωσ γιωργαρα ακομα υπαρχουν λυκοι στο κομμα διωξ τουσ και οι νεο δηνοκρατες πιστευουν πωσ θα ξαναβγει ο μπουλησ μπορεισ και εμεις θα το μπορουμε εισαι ικανοτατοσ και κοντα στον λαο και εχεισ την μαγεια του πατερα σου για το πασοκ , για τον πατερα σου!!!!