«Λέσχη Φίλων Γιώργου Παπανδρέου»


Είμαστε η ομάδα των ενεργών πολιτών που στηρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου.
Και τον στηρίζουμε όχι αιρετικά, αλλά επειδή πιστεύουμε τις θέσεις του και τις ιδέες του για μια σύγχρονη, δίκαιη, προοδευτική και αληθινά σοσιαλιστική κοινωνία.


Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να εγγυηθεί ένα αληθινά σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Ένα κίνημα που θα πρεσβεύει την διαφάνεια, τις αξίες και το ήθος της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Δεν μας ενδιαφέρει η στείρα αντιπαράθεση, ο καταγγελτικός λόγος, η παρελθοντολογία, ο λαϊκισμός και το κυνήγι μαγισσών.Δεν διεκδικούμε μερίδιο στην εξουσία αλλά αναζητάμε πραγματική ελπίδα για το αύριο.

Η «Λέσχη Φίλων Γεωργίου Παπανδρέου» καλωσορίζει όλους όσους εκφράζει.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Η Οργανωτική Επιτροπή

Aθήνα 24 Σεπτεμβρίου 2007
forum.gap@gmail.com

Εθνική Συνδιάσκεψη. Η Δευτερολογία του Γ. Α. Παπανδρέου

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2007

9-11-2007 H Oμιλία του Γ. Παπανδρέου στο Περιστέρι
Αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Περιστέρι:


"..Είμαστε εδώ, για να δώσουμε φωνή, να δημιουργήσουμε νέες κοινωνικές συμμαχίες, να εγγυηθούμε ότι είμαστε και θα είμαστε εδώ, ενωμένοι, δυνατοί, αδιαπραγμάτευτοι σύμμαχοι των μη προνομιούχων του 21ου αιώνα, των δημιουργών του 21ου αιώνα. Σύμμαχοι των εργαζομένων, που δικαιούνται το προϊόν του μόχθου τους, των ανέργων, που δικαιούνται δουλειά παραγωγική, για μια ζωή αξιοπρεπή...""..Φίλες και φίλοι, η μεγάλη μας δημοκρατική διαδικασία είναι ήδη μια νίκη. Μια νίκη, απέναντι σε αυτούς που τρομάζουν με την αυτονομία μας, που ανησυχούν με την ανεξαρτησία μας, που θέλουν να μας υπαγορεύουν τις επιλογές τους και να αγνοήσουν την θέλησή μας. Τους απαντάμε ότι, δεν θα λυγίσουν το φρόνημά μας. Δεν θα μας κάνουν να παραιτηθούμε απ' τα δικαιώματά μας, τις ελευθερίες μας, τα οράματά μας..."


"..Θέλουμε, το ΠΑΣΟΚ το μεγάλο, το δυνατό, το αυτόνομο, το δυναμικό. Γι' αυτό, συντρόφισσες και σύντροφοι, γιορτάζουμε απόψε, που γεννιέται μια νέα αρχή, μιας νέας εποχής, ενός ΠΑΣΟΚ ανανεωμένου, αναβαπτισμένου στο νόημα της πολιτικής, αποφασισμένου να ξαναγίνει Κίνημα λαού, δύναμη ευθύνης, πρωτοβουλίας, ρήξης, αλλαγής. Ενός ΠΑΣΟΚ, που θα φέρει τη νίκη και την προοπτική της νέας διακυβέρνησης. Μιας διακυβέρνησης απ' τον λαό, για τον λαό και μαζί με τον λαό. Γιορτάζουμε, όμως, πρώτα απ' όλα, την απόφαση, την θέληση και το προσκλητήριο, που απευθύνουμε σε όλο τον λαό, σε άνδρες και γυναίκες, νέους και ηλικιωμένους, μετανάστες και ενεργούς πολίτες, να δώσουμε μαζικά, δυνατά, όλοι μας, το παρόν. Το παρόν στις εσωκομματικές μας επιλογές. ..""..Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ που θέλει ελεύθερους δημιουργούς, απελευθερωμένους παραγωγούς της καινοτομίας, κριτικά σκεπτόμενους πολίτες, υγιείς επιχειρηματίες και υπεύθυνη ιδιωτική πρωτοβουλία, για να στεκόμαστε όλοι σύμμαχοι, απέναντι στην παραοικονομία, απέναντι στον παρασιτισμό που διαφθείρει, απέναντι στην αδιαφάνεια που αδικεί, απέναντι στην αναξιοκρατία και την γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί, για να μην αισθάνεται κανείς απόκληρος και μη προνομιούχος. Για να μπορούν οι Έλληνες να ορίζουν και όχι να ορίζονται, να διαφεντεύουν και όχι να διαφεντεύονται, να μην αφήνονται στη μοίρα τους, ή στη μοιρολατρία για την έλλειψη άλλου δρόμου. ..""..Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, δίνει εντολή για νέα αρχή και ενότητα. Ενότητα πολιτική. Ενότητα της αλήθειας. Ενότητα της προοπτικής. Όχι της σιωπής. Όχι του στρογγυλέματος. Όχι του συμβιβασμού. Όχι μιας επίπλαστης πολυσυλλεκτικότητας, που έχει ως μόνο στόχο την καρέκλα της εξουσίας. Αλλά ενότητα πολιτική, που βάζει στο περιθώριο τους διχασμούς του παρελθόντος και τις προσωπικές στρατηγικές..."[..]


Ολόκλητο το κείμενο της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου, στον παρακάτω σύνδεσμο:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;Ο ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ Δ. ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο "ΕΝΤΙΜΟΣ" ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΙΝΤΖΕΡΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΙΝΤΖΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ;ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ Ο ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΝΟΙΧΤΑ;ΕΛΕΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ!!!ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΛΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!!

ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ