«Λέσχη Φίλων Γιώργου Παπανδρέου»


Είμαστε η ομάδα των ενεργών πολιτών που στηρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου.
Και τον στηρίζουμε όχι αιρετικά, αλλά επειδή πιστεύουμε τις θέσεις του και τις ιδέες του για μια σύγχρονη, δίκαιη, προοδευτική και αληθινά σοσιαλιστική κοινωνία.


Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να εγγυηθεί ένα αληθινά σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Ένα κίνημα που θα πρεσβεύει την διαφάνεια, τις αξίες και το ήθος της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Δεν μας ενδιαφέρει η στείρα αντιπαράθεση, ο καταγγελτικός λόγος, η παρελθοντολογία, ο λαϊκισμός και το κυνήγι μαγισσών.Δεν διεκδικούμε μερίδιο στην εξουσία αλλά αναζητάμε πραγματική ελπίδα για το αύριο.

Η «Λέσχη Φίλων Γεωργίου Παπανδρέου» καλωσορίζει όλους όσους εκφράζει.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Η Οργανωτική Επιτροπή

Aθήνα 24 Σεπτεμβρίου 2007
forum.gap@gmail.com

Εθνική Συνδιάσκεψη. Η Δευτερολογία του Γ. Α. Παπανδρέου

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

6-10-2007 H Oμιλία του Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο




Αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου.


*Είμαστε, λοιπόν, σήμερα εδώ για να αναδείξουμε τα αίτια της ήττας μας, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις της αυριανής μας νίκης. Είμαστε άρα εδώ για να επιβεβαιώσουμε την ενότητά μας ως προϋπόθεση της νίκης μας, αλλά και να συνομολογήσουμε την αλήθεια ως προϋπόθεση της ενότητάς μας.


*Πρέπει να απαντήσουμε αν θέλουμε την αναπαραγωγή ενός καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ, που το ενδιαφέρει μόνον η διαχείριση της εξουσίας και την ζητάει πίσω πάση θυσία ή, αν θέλουμε ένα λαϊκό, κοινωνικό, προοδευτικό ΠΑΣΟΚ, που θα επιστρέψει στην εξουσία για να την κάνει εργαλείο μιας νέας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής.


*Το ΠΑΣΟΚ, σύντροφοι και συντρόφισσες, δεν είναι η Ελλάδα των συμβιβασμών, του χαμηλού πήχη, της ανοχής σε φαινόμενα που ήταν μακριά από τις ιδρυτικές μας αρχές και τις δημοκρατικές μας αξίες. Γιατί να ανεχόμαστε να έχουμε έναν πλούτο επιστημόνων στην Ελλάδα και την διασπορά και να μην έχουν οι νέοι μας την καλύτερη δυνατή δημόσια παιδεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση;


*Ευθύνομαι, γιατί επέλεξα τις ισορροπίες και όχι μια ριζοσπαστική πολιτική ανατροπής, σύγκρουσης και ρήξης με τη φθορά. Ανέλαβα να ξεριζώσω τις αιτίες που οδήγησαν στην ήττα του ΠΑΣΟΚ το 2004, αλλά δεν το υλοποίησα μέχρι τέλους, και βέβαια, από κάποια στιγμή και μετά, ρίχτηκα στον αγώνα της αντιπολίτευσης, αφήνοντας τα κακώς κείμενα στο Κίνημά μας άθιχτα.


*Αναλαμβάνω και τις ευθύνες που μου αναλογούν για την αδυναμία του Κινήματος να προβάλει τον προγραμματικό μας λόγο, ο οποίος όμως είχε διατυπωθεί. Παρά την ουσιαστική δουλειά και επεξεργασία θέσεων σε όλη την Ελλάδα, αυτές μείνανε μακριά από το φως της δημοσιότητας. Επικαλύφθηκαν από την αφόρητη δυσοσμία των σκανδάλων και τον καπνό των πυρκαγιών.


*Με ξέρετε. Εγώ ποτέ δεν θέλησα την εξουσία για την εξουσία. Θέλω τη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη στην εξουσία, για να την ξανακάνουμε όργανο μιας νέας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής. Με όλα μας τα θετικά φορτία του χθες, με νέα οράματα, απαλλαγμένοι από τις αδυναμίες μας, απελευθερωμένοι από δεσμά που μας κρατούν δέσμιους, δέσμιους της οικονομίας, που κρατούν το πολιτικό σύστημα δέσμιο της διαπλοκής, δυστυχώς, και της κοινωνίας του τηλεοπτικού θεάματος.


*Εγώ, είμαι αποφασισμένος να μην παραιτηθώ ποτέ από το δρόμο, για ένα ΠΑΣΟΚ λαϊκό, ριζοσπαστικό και πατριωτικό. Ένα ΠΑΣΟΚ, της μεγάλης αριστεράς, της κεντροαριστεράς, των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, της σοσιαλιστικής προοπτικής, όπως το ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.


Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: