«Λέσχη Φίλων Γιώργου Παπανδρέου»


Είμαστε η ομάδα των ενεργών πολιτών που στηρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου.
Και τον στηρίζουμε όχι αιρετικά, αλλά επειδή πιστεύουμε τις θέσεις του και τις ιδέες του για μια σύγχρονη, δίκαιη, προοδευτική και αληθινά σοσιαλιστική κοινωνία.


Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να εγγυηθεί ένα αληθινά σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Ένα κίνημα που θα πρεσβεύει την διαφάνεια, τις αξίες και το ήθος της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Δεν μας ενδιαφέρει η στείρα αντιπαράθεση, ο καταγγελτικός λόγος, η παρελθοντολογία, ο λαϊκισμός και το κυνήγι μαγισσών.Δεν διεκδικούμε μερίδιο στην εξουσία αλλά αναζητάμε πραγματική ελπίδα για το αύριο.

Η «Λέσχη Φίλων Γεωργίου Παπανδρέου» καλωσορίζει όλους όσους εκφράζει.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Η Οργανωτική Επιτροπή

Aθήνα 24 Σεπτεμβρίου 2007
forum.gap@gmail.com

Εθνική Συνδιάσκεψη. Η Δευτερολογία του Γ. Α. Παπανδρέου

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Life Style Πολίτες και Τηλεπολιτική..




- Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ χαρακτηρίζεται από πρωτόγνωρους για την ανθρωπότητα ρυθμούς και διαρκώς μεταβαλλόμενες σχέσεις παραγωγής που -ως σύστημα- παρουσιάζει κινητικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙ τον ίδιο τον «πρωταγωνιστή» της ιστορικής εξέλιξης του πλανήτη μας δηλ. τον άνθρωπο, μετατρέποντάς τον σε αντικείμενο καταναλωτικό ή απλά αναλώσιμο.

- ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ χαρακτηρίζεται επίσης από την δημιουργία ενός επικυρίαρχου άτυπα διεθνοποιημένου καπιταλιστικού συστήματος με επίκεντρο την πέρα από γεωγραφικά όρια κινητικότητα των κεφαλαίων.
[...]

- Εμείς, με το δικό μας κίνημα το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκουμε τη διακυβέρνηση της χώρας μας και για να συμβάλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις, ως ιστορικά καταξιωμένη χώρα της δημοκρατίας και του πολιτισμού, ως παράγοντας ασφάλειας, ειρήνης και στήριξης των ανθρώπινων αξιών στην άμεση γεωγραφική μας περιοχή, την ευρύτερη και παγκόσμια.

- Πράγματι είναι χρέος όλων μας, να εξοπλίσουμε με γνώσεις και δυνατότητες τους νέους πολίτες γνωρίζοντας τις νέες δυναμικές που αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο άλλά και σε κάθε τοπικό επίπεδο. Με εργαλείο την ίδια την πολιτική.

- Η ΔΥΝΑΜΗ των Μέσων Ενημέρωσης και κυρίως η τηλεοπτική επιδιώκει «ως σύστημα life style» πλέον να μεταμορφώσει καθημερινά συνειδήσεις και αντιλήψεις. Θύτες και θύματα εκείνοι που αποτελούν κατ΄ επάγγελμα τους φαινόμενους ως πρωταγωνιστές.

[...]

- ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑΚΑ της χώρας μας τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ και το πώς αυτά παρουσιάζονται, αποδελτιώνονται, κωδικοποιούνται και προβάλλονται από τα ΜΜΕ, -από τη μία επιβεβαιώνει ακόμη μία φορά το φιλτράρισμα που γίνεται από τα ΜΜΕ όπου το μικροπολιτικό ακόμη και δεν υπάρχει πρέπει να κατασκευασθεί μέσα από πρόθυμους σ. «πελάτες» καναλιών,-από την άλλη προτρέπουν όλους μας να πάμε κόντρα στο ρεύμα της εντύπωσης, των υπονοουμένων, της επιφανειακής εντύπωσης, που ως εύπεπτο τηλεοπτικό φαγώσιμο τύπου FAST-FOOD μας σερβίρεται με διανομή κατ΄οίκον.

- Ως Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα λέμε ότι προσβλέπουμε στην κοινωνία των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΑΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ και ατομισμού και απαξίωσης της πολιτικής που καλλιεργείται μέσα από ένα σύστημα οικονομικοκοινωνικής συμπεριφοράς.Αυτή θεωρούμε ότι αντικειμενικά αποτελεί κίνδυνο για την ίδια τη προοπτική της δυναμικής των ανθρώπινων κοινωνιών γενικά της δικής μας ειδικότερα..

[...]

- Μάλιστα και με δική μας ευθύνη.Όλων μας. Η μόνη που δεν φταίει είναι η νέα γενιά που μένοντας άναυδη απο το "περιεχόμενο" συμπεριφορών και προσώπων του πράσινου κοινού περιτυλίγματός μας, αναρωτιέται για την "αλήθεια της ίδιας της πολιτικής" και αυτό είναι το χειρότερο.

Τάσσος Δίκας
Aρχιτέκτονας

Θεσσαλονίκη
Oλόκληρο το κείμενο του συντρόφου Τάσου Δίκα στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: