«Λέσχη Φίλων Γιώργου Παπανδρέου»


Είμαστε η ομάδα των ενεργών πολιτών που στηρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου.
Και τον στηρίζουμε όχι αιρετικά, αλλά επειδή πιστεύουμε τις θέσεις του και τις ιδέες του για μια σύγχρονη, δίκαιη, προοδευτική και αληθινά σοσιαλιστική κοινωνία.


Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να εγγυηθεί ένα αληθινά σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Ένα κίνημα που θα πρεσβεύει την διαφάνεια, τις αξίες και το ήθος της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Δεν μας ενδιαφέρει η στείρα αντιπαράθεση, ο καταγγελτικός λόγος, η παρελθοντολογία, ο λαϊκισμός και το κυνήγι μαγισσών.Δεν διεκδικούμε μερίδιο στην εξουσία αλλά αναζητάμε πραγματική ελπίδα για το αύριο.

Η «Λέσχη Φίλων Γεωργίου Παπανδρέου» καλωσορίζει όλους όσους εκφράζει.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Η Οργανωτική Επιτροπή

Aθήνα 24 Σεπτεμβρίου 2007
forum.gap@gmail.com

Εθνική Συνδιάσκεψη. Η Δευτερολογία του Γ. Α. Παπανδρέου

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

24-10-2007 Η Ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα




Αποσπάσματα από την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην συγκέντρωση στο κλειστό Γυμναστήριο του Απόλλωνα στην Πάτρα:


"Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, σήμερα εδώ, στην Πάτρα, χτυπάει η καρδιά του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα από εδώ, από την πρωτεύουσα της Αχαΐας, εδώ από oπου ξεκίνησαν την ιστορική πολιτική τους διαδρομή, και ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Παπανδρέου, στέλνουμε ένα απλό μήνυμα. Μικρό είναι το ΠΑΣΟΚ, που χωράει στους συμβιβασμούς και στα στρογγυλέματα, μικρό είναι το ΠΑΣΟΚ, που φοβάται να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα. ."


"..Έχει σημασία, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο καθένας μας να πάρει την ευθύνη γι' αυτή την ενότητα, να αποδείξουμε την υπεροχή και την διαφορά της πολιτικής από τις προσωπικές αψιμαχίες, να δείξουμε επιτέλους ότι, είδηση, δεν είναι μόνον η εξαίρεση στον κανόνα, αλλά είναι και ο κανόνας, ότι εμείς στο ΠΑΣΟΚ, συζητάμε πολιτικά, δημοκρατικά. Και πάντα, εγώ επιδιώκω, και θα επιδιώκω ο διάλογος να είναι παραδειγματικός, εγκαινιάζοντας μια νέα μεγάλη δημοκρατική παράδοση για τη χώρα μας, διότι αυτό που κάνουμε σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας, είναι μια νέα μεγάλη δημοκρατική διαδικασία, είναι μια δυνατότητα του ελληνικού λαού να εκφραστεί, να ψηφίσει, να αποφασίσει, μακριά και έξω από κέντρα, γραφειοκρατίες και μηχανισμούς..."


"..Ζητώ την εντολή, για ένα Κίνημα ανατροπής. Ξεκάθαρη εντολή για το Κίνημα της Αλλαγής. Να χτίσουμε και πάλι το ΠΑΣΟΚ της ρήξης και της νίκης. Το ΠΑΣΟΚ, που θα νικήσει τη Δεξιά, για να φέρει τον λαό στην εξουσία. Που θα νικήσει, επειδή βρίσκεται σε συνεχή ρήξη με κάθε είδους κατεστημένα, σε σύγκρουση με τις πελατειακές λογικές, με τον καθεστωτισμό, τον κυβερνητισμό, με προσωπικές πολιτικές που, δυστυχώς, κυριάρχησαν στο Κίνημά μας..."


"..Και ας μην επενδύουν κάποιοι, σε μελλοντικές ήττες του ΠΑΣΟΚ, διότι εμείς, αύριο, θα βγούμε ισχυρότεροι. Η ελληνική κοινωνία νιώθει το ΠΑΣΟΚ ως ελπίδα της, ως ελπίδα του ελληνικού λαού. Και να μην φοβόμαστε την σαφήνεια και την καθαρότητα της ταυτότητάς μας, διότι αυτή η σαφήνεια και αυτή η καθαρότητα των θέσεών μας, να συγκρουόμαστε με τα συμφέροντα, να συγκρουόμαστε με την συντήρηση, να συγκρουόμαστε με τον κακό μας εαυτό, αυτά θα δημιουργήσουν τη νέα μας δυναμική, μια νέα πολυσυλλεκτική ενότητα, αυτά θα δημιουργήσουν την σιγουριά της νέας νίκης..."



Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα, στον παρακάτω σύνδεσμο:




Δεν υπάρχουν σχόλια: