«Λέσχη Φίλων Γιώργου Παπανδρέου»


Είμαστε η ομάδα των ενεργών πολιτών που στηρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου.
Και τον στηρίζουμε όχι αιρετικά, αλλά επειδή πιστεύουμε τις θέσεις του και τις ιδέες του για μια σύγχρονη, δίκαιη, προοδευτική και αληθινά σοσιαλιστική κοινωνία.


Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να εγγυηθεί ένα αληθινά σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Ένα κίνημα που θα πρεσβεύει την διαφάνεια, τις αξίες και το ήθος της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Δεν μας ενδιαφέρει η στείρα αντιπαράθεση, ο καταγγελτικός λόγος, η παρελθοντολογία, ο λαϊκισμός και το κυνήγι μαγισσών.Δεν διεκδικούμε μερίδιο στην εξουσία αλλά αναζητάμε πραγματική ελπίδα για το αύριο.

Η «Λέσχη Φίλων Γεωργίου Παπανδρέου» καλωσορίζει όλους όσους εκφράζει.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Η Οργανωτική Επιτροπή

Aθήνα 24 Σεπτεμβρίου 2007
forum.gap@gmail.com

Εθνική Συνδιάσκεψη. Η Δευτερολογία του Γ. Α. Παπανδρέου

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

17-10-2007 Η Ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Σπόρτινγκ





Αποσπάσματα από την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτινγκ:


"..Αύριο είναι 18 Οκτωβρίου, 26 χρόνια πριν, ήταν η μεγάλη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου, του 1981. Και ακόμα τη Νεολαία μας, την εμπνέουν οι αγώνες του Ανδρέα και εκείνης της γενιάς. Ήταν και τότε, μια νέα αρχή, μια νέα πορεία για την Ελλάδα.
Κατακτήσαμε τότε την γνήσια εθνική και δημοκρατική μας φωνή, εμπεδώσαμε θεσμούς δημοκρατίας και αποκέντρωσης, δημιουργήσαμε ένα νέο κοινωνικό κράτος, με το ΕΣΥ, με τις υπηρεσίες Πρόνοιας, με τομές στο ασφαλιστικό για τους συνταξιούχους. Κάναμε πολλά. Πετύχαμε τότε, να πιστέψει ο λαός στις δυνάμεις του, να συνταχθεί σε μια νέα μεγάλη συμμαχία, που ένωσε τους μη προνομιούχους Έλληνες, να διαμορφώσει μια νέα συλλογική συνείδηση για την ανάγκη των μεγάλων ανατροπών.
Και σήμερα, σήμερα ενώπιόν σας, ζητώ να πάμε και πάλι μαζί, για μια νέα αρχή, ζητώ μια νέα εντολή, δεσμευτική για μένα, δεσμευτική για ολόκληρη την ηγεσία του Κινήματος, για να ξεκινήσουμε συλλογικά, από τις 12 Νοεμβρίου, σε μια νέα πορεία, προοδευτική, οραματική και νικηφόρα.
Ζητώ εντολή ισχυρή, για ένα Κίνημα ανατροπής... "



"..Για μας, η νέα εθνική στρατηγική, σημαίνει έναν νέο τρόπο ανάπτυξης και έναν νέο πατριωτισμό. Νέο πατριωτισμό, που μας καλεί να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ο νέος πατριωτισμός, μας λέει, να αγωνιστούμε όλοι μαζί, ώστε να γίνουν τα πανεπιστήμιά μας πρωτοπόρα στην Ευρώπη. Ο νέος πατριωτισμός σημαίνει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, για να γίνουν ικανές, ώστε να επιβιώσουν στους άγριους ανέμους της παγκοσμιοποίησης..."


"..Μαζί με τη νεολαία, που δυναμικά ανοίγει τους δρόμους της ανατροπής. Χωρίς αυτή την αυτονομία της πολιτικής, χωρίς αυτήν την γνήσια φωνή του ελληνικού λαού, ο πολίτης ποτέ δεν θα καλείται να συμμετέχει στο τραπέζι των αποφάσεων, θα είναι απλώς παθητικός θεατής των αποφάσεων, θα διαμορφώνουν άλλοι τη μοίρα του ελληνικού λαού και θα του λένε, "δεν πειράζει, αυτός είναι ένας μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή..."


"...Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Για να αλλάξουμε την Ελλάδα, πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Να γίνουμε εμείς η αλλαγή που πρεσβεύουμε σ' αυτή την κοινωνία. Πρέπει, και στο κόμμα μας, να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές. Η εμπειρία των προηγούμενων ετών μάς έδειξε, ότι έχουμε αδυναμίες, και έχω μιλήσει κριτικά και αυτοκριτικά γι' αυτές.
Θέλω να τονίσω ότι, όσοι υποστηρίζουν, ότι η καθαρή εντολή που ζητώ, θα συνοδευτεί με διαγραφές από το ΠΑΣΟΚ και, μάλιστα, σταλινικού τύπου, δεν έχουν καταλάβει τις πραγματικές αλλαγές, που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ και ο τόπος..."


"..Πάμε μαζί, για ένα ΠΑΣΟΚ ριζοσπαστικό, πατριωτικό, λαϊκό και προοδευτικό. Ένα νικηφόρο ΠΑΣΟΚ, της Αλλαγής και της ανατροπής. Μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα της Δημοκρατίας και της κεντροαριστεράς, ένα ΠΑΣΟΚ αναγεννημένο, ισχυρό και ανανεωμένο. Ανοιχτό, δημοκρατικό, σύγχρονο, χωρίς διγλωσσίες και προσωπικές στρατηγικές. .."



Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου, στον παρακάτω σύνδεσμο:


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την προσπάθεια που κάνετε! Βλέπω σιγά σιγά πόσο πλατιά είναι η ενεργή στήριξη στον πρόεδρο.
Επισκεφτείτε το blog μου papandreou4president.blogspot.com

spyrosmicha είπε...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ:
Στο δείκτη «προτίμησης», παραδείγματος χάριν, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζει μεγαλύτερα ποσοστά στις γυναίκες (42,1%) και στις ηλικίες 55-64 και άνω των 65, ενώ ο κ. Βενιζέλος βρίσκει προσφορότερο έδαφος στους νέους (18-34).

Επίσης, ο πρώτος προηγείται με μεγάλη διαφορά στους απόφοιτους Δημοτικού (49,4% έναντι 26,5%), ισοψηφούν σε όσους είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ και ο κ. Βενιζέλος υπερτερεί κατά τρεις μονάδες μεταξύ των αποφοίτων Γυμνασίου- Λυκείου.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ. ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΟΙ. ΟΥΣΤ ΡΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΓΑΠατζηδες.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ είπε...

@fanis

Σε ευχαριστούμε φίλε Φάνη!!
Να'σαι καλά φίλε μου.
Και βέβαια θα σε επισκευθούμε!!

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ είπε...

@spyrosmicha

Kρίμα Σύντροφε..

Αντί να μας εξηγήσετε τι ακριβώς έφταιξε και το ΠΑΣΟΚ έχασε την δύναμή του...

Αντί να μας εξηγήσετε γιατί δεν οργώσατε την Ελλάδα προεκλογικά, όπως κάνετε τώρα...

Αντί να πολεμήσετε για την πραγματική αλλαγή στο κίνημα....

Αντί για όλα τούτα και άλλα τόσα που ζητά η βάση του κινήματος, βάζετε τον πήχη χαμηλά και πολεμάτε με τα μέσα που πολέμησε και η δεξιά τον ιδρυτή του κινήματος το '89....

Κρίμα και ντροπή σύντροφοι!!!!