«Λέσχη Φίλων Γιώργου Παπανδρέου»


Είμαστε η ομάδα των ενεργών πολιτών που στηρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου.
Και τον στηρίζουμε όχι αιρετικά, αλλά επειδή πιστεύουμε τις θέσεις του και τις ιδέες του για μια σύγχρονη, δίκαιη, προοδευτική και αληθινά σοσιαλιστική κοινωνία.


Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να εγγυηθεί ένα αληθινά σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Ένα κίνημα που θα πρεσβεύει την διαφάνεια, τις αξίες και το ήθος της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Δεν μας ενδιαφέρει η στείρα αντιπαράθεση, ο καταγγελτικός λόγος, η παρελθοντολογία, ο λαϊκισμός και το κυνήγι μαγισσών.Δεν διεκδικούμε μερίδιο στην εξουσία αλλά αναζητάμε πραγματική ελπίδα για το αύριο.

Η «Λέσχη Φίλων Γεωργίου Παπανδρέου» καλωσορίζει όλους όσους εκφράζει.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Η Οργανωτική Επιτροπή

Aθήνα 24 Σεπτεμβρίου 2007
forum.gap@gmail.com

Εθνική Συνδιάσκεψη. Η Δευτερολογία του Γ. Α. Παπανδρέου

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

7-10-2007 Η Δευτερολογία του Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο




Αποσπάσματα από την δευτερολογία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την δεύτερη μέρα του Εθνικού συμβουλίου:


*Ξεκινώ από την παραδοχή ότι, κάθε τοποθέτηση, όσο σκληρή κι αν είναι, ξεκινά πάντα από μια βαθιά αγάπη για το Κίνημά μας. Μια ειλικρινή αγωνία για το αύριο, για το μέλλον. Αυτό θεωρώ ότι πιστεύει και θέλει και η βάση του Κινήματός μας, ο απλός πολίτης που μας αγαπά, μας στηρίζει και ελπίζει. Αυτή η συνεδρίαση του Εθνικού μας Συμβουλίου, για όλους μας, ήταν μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή, για ένα ΠΑΣΟΚ, που δεν θα κρύβει τις αλήθειες κάτω από το χαλί, που δεν θα βασίζεται σε μια επίπλαστη, εύθραυστη και αναποτελεσματική ενότητα, ενότητα της σιωπής, του στρογγυλέματος ή του συμβιβασμού.


*Το ΠΑΣΟΚ της νίκης, μεταλλάσσει και τις σχέσεις του με τα κινήματα του λαού, με τις πρωτοβουλίες των πολιτών. Δεν τα αντιμετωπίζει διαχειριστικά. Δεν τα εκμεταλλεύεται πελατειακά. Δεν τα προσεγγίζει φοβικά ή αφ' υψηλού.


*Εμείς, αποτελούμε συνείδηση και διαχρονική φωνή των πιο αδύναμων, των λιγότερο ευνοημένων στη ζωή. Την φωνή, επίσης, μιας Δίκαιης Κοινωνίας, που επενδύει στις δημιουργικές, κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες επιζητούν την πρόοδο, με αξιοκρατία, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.


*Ήμουν και είμαι εδώ μαζί σας, για να υπηρετήσω. Να υπηρετήσω τις κοινές μας αξίες, τις κοινές μας αρχές, τα κοινά μας οράματα. Ζήτησα μια νέα εντολή. Μια νέα εντολή, για την επόμενη μέρα. Και βέβαια, θα μπορέσω να παρουσιάσω τις θέσεις μου πιο λεπτομερώς και στην Εθνική Συνδιάσκεψη.


____________________________________________________________________________________________________________________Ολόκληρο Το κείμενο της Δευτερολογίας του Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο στον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.pasok.gr/portal/gr/3/51931/7/7/1/showdoc.html

2 σχόλια:

marym είπε...

Καλημέρα και καλορίζικο το blog ...
Πολύ ενθαρρυντική και ενωτική η πρωτοβουλία σας , αλλά θα ήταν καλό να ενημερώσετε τους φίλους ΓΑΠ για αυτήν την πρωτοβουλία με ένα e-mail ( νομίζω ) ,γιατί δεν πάει εύκολα το μάτι ...
Πάντως , χαίρομαι που έχουμε την δυνατότητα να "μιλήσουμε" και να ανταλλάξουμε απόψεις πέρα και από το ΔΙΑΛΟΓΟΣ , το οποίο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε.
Καλημέρα Σύντροφοι και Καλό Αγώνα και μετά τις 11/11/2007.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ είπε...

Καλή σου μέρα Μαίρη!!

Έχεις δίκιο και θα γίνει άμεσα!!

Ναι, μπορούμε να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να συνθέσουμε σκέψεις, χωρίς κραυγές, χωρίς αγώνες επικράτησης, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις...

Την καλημέρα μου!!